OpenFastPath WordPress nettisivut

WordPress nettisivut OpenFastPath Foundationille

OpenFastPath Foundation halusi uudistaa vanhat sivustonsa, joten loimme heidän kahdelle open source -projektilleen kahdet uudet WordPress nettisivut. Nettisivut toteutettiin WordPress -sisällönhallintaohjelmistolla, joka on maailman suosituin julkaisualusta verkkosivustoille.

OpenFastPath Foundation on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on alun perin perustettu kolmen yrityksen toimesta: Nokia Networks, Enea ja ARM. Organisaation toimintaa johtaa näiden yritysten edustajista ja Marvellin jäsenestä koostuva hallitus. OpenFastPath Foundationilla on kaksi open source -projektia, OpenFastPath ja OpenDataPlane, joilla molemmilla on omat erilliset nettisivunsa. Sivustojen tarkoituksena on jakaa tietoa projekteista ja toimia kontaktointikanavana projektiin mukaan haluaville tahoille.

Asiakkaan aikaisemmat nettisivut käyttivät molemmat samaa vanhaa teemaa, jotka kaipasivat päivitystä kipeästi. Vanhan teeman päivittämisen tuki oli lopetettu, joten sivut haluttiin uuden teeman alaisuuteen. Näin ollen päivitimme sivujen teemat uusiin, jonne sisällöt vietäisiin. Lisäksi sivustolla oli paljon lisäosia, joista moni todettiin päivityksen yhteydessä tarpeettomiksi, koska WordPress 5-version ominaisuuksilla asiat sai toteutettua ilman erillistä lisäosaa.

Näin asiakkaan WordPress nettisivut toteutettiin

Molempien nettisivujen sisältöjen ja rakenteen pohjana käytimme asiakkaan aikaisempia nettisivuja. Valikot, rakenne ja muut sisällöt säilytettiin lähes samoina kuin edellisillä sivustoilla, koska ne nähtiin selkeinä ja toimivina. Sivusto oli rakennettu aiemmin WPBakery -lisäosalla, mutta uusien nettisivujen sisällöt luotiin Gutenberg-tekstieditorin avulla, joka on WordPressin oma sisältöeditori ja täten tekee sivuston ylläpidosta ja muokkaamisesta vapaata ja helppoa.

Asiakkaan aikaisemmilla nettisivuilla linkitykset muille sivustoille oli vaikea erottaa leipätekstistä ulkoasun värien kontrastien takia, joten sivustojen saavutettavuus otettiin huomioon muun muassa muuttamalla linkkien ulkoasu erottumaan muusta leipätekstistä paremmin, jotta sivustot olisi selkeät ja helposti käytettävät kaikille. Uudet verkkosivustot ovat myös responsiiviset eli toimivat hyvin myös mobiililaitteilla ja tabletilla.

Uudet nettisivut toteutettiin tehokkaasti nopealla aikataululla ja projekti oli valmis vain muutamassa päivässä. Lopputuloksena saimme selkeät ja helposti ylläpidettävät verkkosivustot uuden teeman alle nopeasti, joilla OpenFastPath Foundation viestii ja jakaa tietoa toiminnastaan kiinnostuneille tehokkaasti. Myös asiakas oli tyytyväinen toteutukseen ja lopputulokseen.


“Kiitos hyvästä yhteistyöstä. Projekti sujui hyvin ja vielä erittäin nopeasti.”

Jarmo Hillo, rahastonhoitaja, OpenFastPath

Asiakkaalle on toimitettu mm.

  • Kahdet helposti muokattavat nettisivut
  • Verkkosivuston teeman päivitys uuteen samalla ulkoasulla
  • Ulkoasun selkeyttäminen mm. linkkejä korostamalla
  • Tärkeiden ominaisuuksien toiminnallisuuden tarkistus kuten syntax highlighting
  • Ylimääräisten lisäosien poisto
  • Verkkosivuston tietoturvan parantaminen