Sivut yhdistykselle Finmobility - etusivu

Sivut yhdistykselle FinMobility

Toteutimme uudet sivut yhdistykselle FinMobility ry. Sivut ovat niin sanottu “one-pager”, eli kaikki sisältö löytyy vierittämällä sivua alaspäin. Sivuista toteutettiin kieliversiot suomeksi ja englanniksi.

FinMobility on Brysselissä toimiva suomalaisten liikennesektorin työnantaja- ja elinkeinojärjestöjen yhteinen EU-edunvalvoja. FinMobility edustaa yhdeksää järjestöä, joiden jäseniin kuuluu 13 500 Suomen liikennealoilla toimivaa yhdistystä ja näiden yhteensä 100 000 työntekijää. FinMobilityn jäsenjärjestöihin kuuluu muun muassa Verkkovaraanin vanha asiakas Autoliikenteen Työnantajaliitto ry (ALT).

Sivut nopeana projektina

Toteutimme FinMobilityn sivut nopealla aikataululla. Valmiit sivut olivat pystyssä alle kuukaudessa projektin aloituspalaverista. Sivut toteutettiin WordPress-alustalla, joka on maailman suosituimpia sisällöntuotantojärjestelmiä.

WordPress sopii hyvin alustaksi yhdistyksen sivuille: se on edullinen ja sivujen ylläpitäminen on helppoa WordPressin avulla, vaikka koodausosaamista ei olisikaan. WordPressin valtteja ovat myös yhteensopivuus muiden työkalujen ja järjestelmien kanssa.

Sivujen latausnopeus

Sivujen nopeus on yksi olennaisesti käyttökokemukseen vaikuttava asia. Latausnopeus vaikuttaa siihen, jääkö kävijä sivuille ja siirtyykö hän siellä eteenpäin. Hitaasti toimivilta sivuilta poistutaan helposti eikä sinne mielellään palata uudestaan. Sivujen latausnopeus vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteen.

Kiinnitimmekin huomiota FinMobilityn sivujen latausnopeuteen. Nopeus on erinomainen tietokoneella (noin 99/100) ja kiitettävä myös mobiilissa (81/100), missä huippulukemiin on vaikeampi päästä. (luvut Googlen PageSpeed Insights)

Video sivujen aloitusnäkymässä

Asiakkaan toiveena oli saada sivujen aloitusnäkymään katseenvangitseva video, joka kuvaa Suomea ja autoilualaa. Koostimme videon tekijänoikeusvapaista videomateriaaleista.

Video on aina tiedostokooltaan suuri formaatti, joka voi helposti hidastaa sivujen latautumisnopeutta. Paketoimalla videon oikein olemme saaneet pidettyä tiedostokoon kompaktina ja sivujen latautumisnopeuden hyvänä.

Sivujen sisällöt ja ulkoasu

Verkkovaraani toteuttaa sivut asiakkaan toivomien sisältöjen mukaisesti. Kun olimme saaneet sivuille toivotut sisällöt FinMobilitylta, suunnittelimme asettelut ja rakensimme sivut. Sivujen ulkoasussa käytimme FinMobilityn logon värimaailmaa.

Twitter-feed sivuilla

Sosiaalisen median upotukset ovat suosittu lisä sivuille. Some-feedin kautta sivuihin tulee dynaamisuutta, kun syötteet vaihtuvat sitä mukaa, kun somea päivitetään. FinMobilityn sivuille lisäsimme Twitter-feedin, joka näkyy yhdistyksen sivuilla ja josta pääsee suoraan myös FinMobilityn Twitter-tiliin.