Saavutettavuustestaus Asuntotuotanto / Helsingin kaupunki

Saavutettavuustestaus asuntotuotanto.hel.fi

Teimme saavutettavuustestauksen Helsingin kaupungin Asuntotuotanto-verkkopalvelulle. Testauksessa selvitimme sivuston saavutettavuuspuutteet ja kirjasimme niistä kattavan raportin, jonka kävimme läpi asiakkaan ja verkkosivutoimittajan kanssa.

Asuntotuotanto.hel.fi on Helsingin kaupungin verkkopalvelu, jonka kautta voi etsiä ja hakea asuntoa Helsingissä rakenteilla olevista Hitas-omistusasunnoista, asumisoikeusasunnoista tai vuokrakodeista. Asuntotuotannon tavoitteena on varmistaa, että ympäri Helsinkiä olisi kohtuuhintaisia asuntoja, jotka ovat myös laadukkaita, terveellisiä, turvallisia ja energiatehokkaita.

Kaupunkeja koskee laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta, jonka mukaan heidän verkkopalvelujensa tulee olla WCAG:n standardin mukaan saavutettavia eli helposti kaikkien käyttäjäryhmien käytettävissä.

Saavutettavuuden asiantuntijana me Verkkovaraanissa toteutimme sivustolle saavutettavuusauditoinnin, jonka tilasi ohjelmistokehittäjä Anders Innovations.

Tutustu tarkemmin siihen, mitä kaikkea saavutettavuus on

Saavutettavuustestauksen tuloksena

Asiakkaamme saivat:

  • Kattavan ja selkeän raportin sivuston saavutettavuuspuutteista
  • Ohjeita saavutettavuuspuutteiden korjaamiseksi
  • Puutteiden ja ohjeiden läpikäynnin yhteisessä päätöspalaverissa ja sen myötä hyvän käsityksen siitä, mitä sivujen saavutettavuuden eteen tulee vielä konkreettisesti tehdä
  • Sivuille lisättävän, lain edellyttämän saavutettavuusselosteen

Haluatteko kehittää myös teidän sivujenne saavutettavuutta?

Verkkovaraani on yksi Suomen johtavista verkkopalvelujen saavutettavuusasiantuntijoista. Olemme toteuttaneet kymmeniä saavutettavia verkkosivustoja sekä saavutettavuustestauksia WCAG:n 2.2-standardin AA-tason kriteerien mukaisesti.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous sivujen saavutettavuusauditoinnista tai uuden saavutettavan sivuston toteutuksesta!
Kerron mielelläni lisää sekä katselmoin verkkosivujenne tilannetta saavutettavuuden näkökulmasta.

    Jesse Kivialho, toimitusjohtaja jesse.kivialho@verkkovaraani.fi
    puh. 050 46 123 46