Yhdistyksen verkkosivut, extranet ja verkkolehti - NLY

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen verkkosivut, extranet ja verkkolehti maksumuurilla

Toteutimme Nuorten Lääkärien Yhdistykselle laajamittaisen projektin, joka sisälsi yhdistyksen verkkosivut, extranetin ja verkkolehden räätälöidyillä toiminnallisuuksilla. Sivusto toteutettiin toisen osapuolen laatiman ulkoasusuunnitelman mukaisesti.

Nuorten Lääkärien Yhdistys (NLY) on 1928 perustettu yhdistys, jonka tavoite oli alun perin palkanmaksu vastavalmistuneille apulaislääkäreille. Nykyään NLY:n jäseniä ovat lähes 12 000 erikoistuvaa lääkäriä, erikoislääkäriä sekä lääketieteen opiskelijaa. Toiminnan ytimessä on edelleen lääkäreiden työolojen parantaminen ja tavoitteena paras mahdollinen terveydenhuolto Suomessa.

NLY valitsi Verkkovaraanin toteuttamaan laajamittaisen verkkosivujen uudistuksen. Verkkosivujen ulkoasun ja rakenteen oli uudistusta varten suunnitellut yhdistykselle graafista suunnittelua aiemminkin tehnyt Inka Kosonen.

Yhdistyksen verkkosivut räätälöidyillä ominaisuuksilla

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen verkkosivut ovat laajat sisältäen noin 20 sivua, verkkolehden, extranetin sekä erillisen sivuston NuoriLääkäriPäiville, johon luotiin muusta sivustosta poikkeavia ulkoasutyylejä. Kaikki sivuston osat toimivat saman WordPressin hallintapaneelin kautta, mikä helpottaa ylläpitoa.

Sivustolle toteutettuja räätälöitäviä ominaisuuksia olivat:

 • mainospaikkaominaisuus, jossa mainoksen voi määrittää mm:
  • näkymään tietyllä sivulla tai tietyissä sijainneissa
  • näkymään vain tietyille käyttäjäryhmille, esimerkiksi vain kirjautuneille jäsenille
 • verkkolehti, jossa:
  • artikkeleita voi suodattaa lehden numeron, aihealueen, avainsanan, suosittuuden, tuoreuden tai vapaan haun perusteella
  • tietyt artikkelit näkyvät vain kirjautuneille käyttäjille
 • kulukorvauslomake, johon voi liittää kuitit ja jonka lähetyksestä muodostuu PDF-lasku. Lasku lähtee automaattisesti laskutuspalveluun sellaisenaan valmiina maksettavaksi
 • extranetin käyttäjäroolien hallinta ja dokumenttien salaus käyttäjäroolin mukaan
 • tapahtumakalenteri ja syöte, jossa tapahtumien suodatus kategorian, ajankohdan ja vapaan haun perusteella
 • yhteydenottolomake, joka ohjautuu oikeaan osoitteeseen lähettäjän valitseman aiheen perusteella
 • koulutuspaikkakyselyjen tulosten taulukot, joissa tähtiluokitus

Onko verkkosivujen toteutus tai uudistaminen ajankohtaista?

Verkkolehti maksumuurilla

Yhdistyksen verkkosivuilla on verkkolehti, johon lisättiin niin sanottu maksumuuriominaisuus. Ylläpitäjät voivat määrittää artikkeliin yhdellä yksinkertaisella valinnalla sen, jos artikkeli laitetaan kirjautumisen taakse.

NLY:n tapauksessa kirjautumisen takana olevat artikkelit eivät vaadi lehden maksullista tilausta vaan yhdistyksen jäsenyyden. Kirjautumisen takana olevat artikkelit on merkitty lehteen selkeästi. Jos lukija klikkaa tällaista artikkelia, hän näkee sen otsikon ja tekstin alkua – sitten ohjauksen kirjautumissivulle.

Verkkolehti toteutettiin saumattomaksi osaksi muuta sivustoa. Toteutamme sivut WordPressillä, joka on syystä maailman eniten käytetty verkkosivualusta.

Extranet ja kulukorvauslomake

Osana yhdistyksen verkkosivuja on extranet, joka on yhdistyksen jäsenille suunnattu alue. Extranetistä löytyy muun muassa jäsenille suunnattuja materiaaleja, jäsenyyden hallintaan liittyvät lomakkeet ja kirjautumisen myötä sivustolta kaikki Nuori Lääkäri -lehden artikkelit sekä lehtien näköisversiot.

Extranetiin luotiin myös räätälöity kulukorvauslomake, jonka avulla jäsen voi hakea kulukorvausta yhdistyksen tapahtumiin liittyvistä menoista sekä matkakuluista. Kehitimme lomakkeen toimintaa niin, että kulukorvausten laskutusta saatiin automatisoitua ja manuaalista työtä vähennettyä. Lomakkeen lähetyksestä muodostuu automaattisesti PDF-lasku sekä kuittitiedosto, jotka lähtevät automaattisesti laskutusyritykselle ja tallentuvat hallintapaneeliin. Laskutusyritys pystyy suoraan tiedostojen perusteella maksamaan kulukorvauksen.

Extranetissä on huomioitu tiedostojen tietoturvallisuus ja se, että ylläpitäjä pystyy salaamaan sivut, sisällöt ja asiakirjat näkymään vain kirjautuneille käyttäjille.

Yhdistyksen verkkosivut tai muut sivut harkinnassa?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!
Keskustelen mielelläni veloituksetta sivujenne nykytilanteesta, toiveistanne ja teille sopivimmista ratkaisuista.

  yhdistyksen verkkosivut tai muut kotisivut, verkkolehti tai extranet Verkkovaraanilta
  Jesse Kivialho, toimitusjohtaja jesse.kivialho@verkkovaraani.fi
  puh. 050 46 123 46