Kotisivut järjestölle Keskustanuoret

Kotisivut järjestölle Keskustanuoret

Suunnittelimme ja toteutimme kotisivut järjestölle Suomen Keskustanuoret ry. Verkkosivut toteutettiin WordPress-julkaisujärjestelmällä.

Keskustanuoret on Suomen Keskustapuolueen poliittinen nuorisojärjestö, joka on perustettu vuonna 1945. Keskustanuoret toivoivat uusille sivuilleen edustavaa ja ajanmukaista ilmettä sekä selkeämpiä käyttäjäpolkuja. Järjestön toiveissa oli myös someprofiilien nostaminen esille aiempaa näkyvämmin.

Keskustanuorten uudet sivut toteutettiin saavutettavuusvaatimusten mukaisesti saavutettaviksi.

Tietoa helposti medialle, jäsenille ja muille kohderyhmille

Keskustanuorten kotisivuilla on kattavasti tietoa kaikille järjestön kohderyhmille.

Sivuston laajuisen ylävalikon kautta median edustajat, jäsenet sekä työnhakijat voivat helposti suunnistaa itselleen kohdennettuihin sisältöihin.

Päävalikon selkeän jaottelun sekä etusivun nostojen ja osioiden perusteella kävijän on helppo suunnistaa kohti kiinnostavia aihealueita tai etsimäänsä tietoa.

Uutis- ja bloginostot

Uudistetun sivuston etusivulle lisättiin heti nostojen jälkeen osio “Uutiset ja tiedotteet”, josta löytyy syötteenä kaikki viimeisimmät uutis- ja blogiartikkelit.

Keskustanuorten puheenjohtaja ja jäsenet tuottavat aktiivisesti sisältöä kotisivuille. Artikkelit on luokiteltu tyypeittäin uutisiin, blogeihin ja kannanottoihin. Syötteestä pääsee klikkaamalla lukemaan artikkelin sekä selaamaan muita kirjoituksia kuhunkin aihealueeseen liittyen.

Piirien asiat

Keskustanuoret muodostuu liittona 16 piirijärjestöstä ja niihin kuuluvista lukuisista osastoista.

Kaikille 16 järjestölle luotiin oma sivunsa, josta löytyy kyseisen piirin tiedot ja yhteystiedot sekä piirin asioihin liittyvät uutiset, tapahtumat ja somejulkaisut.

Kunkin piirin sivu ja sen alasivu “uutiset ja tapahtumat” löytyy helposti päävalikon kautta. Piirien uutiset on nostettu syötteenä myös etusivulle, jossa neljä uusinta uutista eri piireistä nousee esille.

Somenostot ja linkitykset

Keskustanuorille oli tärkeää saada järjestön someprofiilit näkyvästi esille kotisivuilla.

Sivustolle lisättiin järjestön eri somekanavien linkkipainikkeet, jotka rullaavat mukana näkymässä kaikilla sivuilla. Näin kävijän on helppo siirtyä kotisivuilta sosiaaliseen mediaan, olipa hän millä sivulla hyvänsä.

Myös laajat yhdistetyt syötteet järjestön Instagram-, Facebook- ja Twitter-tileistä lisättiin niin etusivulle kuin kunkin piirin omalle sivulle piirien kanaviin liittyen.

Kotisivut järjestölle – ulkoasu

Keskustanuorten edellisillä kotisivuilla kirkkaanvihreä oli laajalti käytössä niin laajoissa pinnoissa kuin tekstien värissä. Uudistetuille sivuille toimme vihreän sävymaailman ilmeeseen hienovaraisemmin ja saavutettavammin. Vihreän sävyt toistuvat esimerkiksi nostoissa ja tehosteissa, mutta otsikot ja linkit erottuvat vierailijalle paremmin tummempana sävynä.

Kotisivujen yleisilme on ammattimainen ja selkeä sekä moderni.

Keskustanuorille toimitettiin

  • Verkkosivujen ulkoasun suunnittelu
  • Saavutettavien verkkosivujen toteutus
  • Uutis- ja bloginostot
  • Tapahtumamoduuli
  • Piirien sivut, uutiset ja tapahtumat
  • Sosiaalisen median nostot kaikille eri piireille (mm. Facebook, Twitter, Instagram)