Verkkosivut WordPress-alustalle Kemesta ry

Verkkosivut WordPress-alustalle Kemesta ry

Suunnittelimme ja toteutimme verkkosivu-uudistuksen pitkäaikaiselle asiakkaallemme Kemesta ry:lle. Uudistuksessa siirrettiin verkkosivut WordPress-alustalle ja samalla uudistettiin sivujen värimaailma, fontit, ulkoasu ja rakenne.

Kemesta ry on vuonna 2013 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on toimia metsäteollisuuden, kemianteollisuuden, väriteollisuuden ja kumiteollisuuden toimialayhteisönä. Toteutimme yhdistykselle sen ensimmäisen verkkosivuston 11 vuotta sitten, kun yhdistys oli juuri perustettu.

Nyt siirsimme verkkosivut WordPress-alustalle, joka on käyttäjäystävällinen ja ajassa elävä. Samalla uudistimme sivujen ulkoasun ja päivitimme rakennetta paremmin kävijää palvelevaksi.

Kävijälle suunniteltu sivusto

Kemestan työkenttään kuuluu toimialojen tuotteisiin ja teknologioihin liittyvä standardointi. Sivuston pääasiallisena kohderyhmänä ovat asiantuntijat, jotka eivät vielä ole mukana standardoinnissa mutta voisivat olla kiinnostuneita osallistumaan.

Standardointia haluttiinkin nostaa hyvin esille, mikä tehtiin muun muassa nostopainikkeilla ylätunnisteessa ja etusivun aloitusnäkymässä.

Tärkeää oli myös, että eniten kaivatut tiedot ovat kävijälle helposti löydettävissä ja hahmotettavissa ja että myös uutena vaikkapa Googlen kautta sivustolle saapuva löytää sieltä nopeasti etsimänsä. Tämän vuoksi päivitettiin hieman rakennetta ja luotiin mm. standardointiryhmien sivuille nostoalueet, joissa on ryhmän koodi ja linkki suoraan kyseisen ryhmän portaaliin.

Sivustolle lisättiin myös asiakkaan toiveesta ominaisuus, jolla kunkin sivun viimeisin päivitysajankohta tulee automaattisesti näkyviin sisällön loppuun.

Ulkoasu tukee yhdistyksen identiteettiä ja huomioi kohderyhmän

Sivuston ulkoasusta haluttiin aiempaa visuaalisempi mutta kohderyhmää ajatellen kuitenkin sellainen, joka priorisoi asiasisältöjä suurien kuvapintojen sijaan.

Värimaailman suhteen asiakkaalla oli varma kanta vihreän eri sävyihin eikä muita värejä näin ollen käytetty.

Määritimme uudelle sivustolle selkeät ja helppolukuiset fontit sekä vihreän eri sävyt, joita hyödynsimme myös liukuvärjättyinä alueina. Etsimme pääkuvavaihtoehtoja etusivulle, joista osaa käytettiin myös standardointiryhmien sivuilla. Harkitut kuva-alueet lisäävät elävyyttä ja mielenkiintoa sivuille.

Lopputuloksena asiakkaamme sai

 • Modernit, tyylikkäät, asiakkaan toiveen mukaiset, käyttäjää palvelevat, helposti ylläpidettävät ja toimintavarmat verkkosivut WordPress-alustalla
 • Kattavan perehdytyksen WordPress-sivujen sisällöntuotantoon ja hallinnointiin
 • WordPressin sisäisen käytön seuranta- ja analytiikkapalvelun
 • Aiemmin uuden organisaation ilmeen suunnittelun
 • Teknisen tuen ja ylläpitopalvelun Verkkovaraanilta

Teillekin verkkosivut WordPress-alustalla?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!
Keskustelen mielelläni veloituksetta sivujenne nykytilanteesta, toiveistanne ja teille sopivimmista ratkaisuista.

  verkkosivut WordPress-alustalla Verkkovaraanilta
  Jesse Kivialho, toimitusjohtaja jesse.kivialho@verkkovaraani.fi
  puh. 050 46 123 46