Pienyrittäjän kotisivut

Kotisivut ovat pienyrittäjälle tärkeät siinä missä suuremmallekin yritykselle. Kotisivujen avulla pienyrittäjä voi:

 • Olla asiakkaiden (niin nykyisten kuin uusien) löydettävissä
 • Herättää luottamusta ja tukea mielikuvaa ammattimaisesta ja vakaasta toimijasta
 • Jakaa tietoa yrityksestä, sen toiminnasta ja palveluista
 • Tukea yrityksen tavoittelemaa brändimielikuvaa ja tarinaa

Pienyrittäjän kotisivut ovat yrityksen oma koti verkossa. Ne ovat tärkeä viestintäkanava asiakashankinnassa, näkyvyyden kasvattamisessa, brändin vahvistamisessa, tiedottamisessa sekä tilanteen mukaan suorassa verkkomyynnissä ja esimerkiksi rekrytoinnissa.

Lue, mistä lähteä liikkeelle, mihin pienyrittäjän kannattaa panostaa ja mitä huomioida, jotta sivut tuovat tuloksia!

Miten toteuttaa pienyrittäjän kotisivut?

On siis aika perustaa kotisivut, mutta miten valita oikea alusta ja tekijä?

Nykypäivänä verkkosivuja on mahdollista rakentaa jopa itse, mikä saattaa pienyritykselle tuntua alkuun houkuttelevalta vaihtoehdolta. Tällöin tekijäpalkkioita ei tarvitse maksaa eli kulut koostuvat lähinnä valitun kotisivupalvelun kuukausi- tai vuosimaksuista, domainista ja palvelutilasta. Kuitenkin, jos verkkosivuilla haluaa saada tuloksia aikaan, täytyy sivuston: 1) olla laadukas, vakuuttava ja luottamusta herättävä 2) ohjauspolkujen viedä kävijää luontevasti kohti tavoitetta 3) olla teknisesti ja sisällöllisesti hakukoneoptimoitu ja 4) toimia saumattomasti kaikilla laitteilla.

Yrittäjälle aika on rahaa ja jos verkkosivusuunnitteluun ei ole ennestään osaamista, menee perehtymiseen, suunnitteluun ja toteutukseen aina aikaa. Tällöin vaarana ovat myös huolimattomuudesta tehdyt virheet, joiden korjaamiseen menisi myöhemmin rahaa. Pitkällä tähtäimellä kannattavinta onkin valita ammattitaitoinen verkkosivutoimittaja, joka pystyy luomaan liiketoimintanne tavoitteita tukevan sivuston, joka on myös toimintavarma ja kestää aikaa.

Verkkosivut vs. some

Riittääkö sosiaalisen median profiili yrityksen kotisivuksi? Somekanavat kuten Facebook ja Instagram ovat yritykselle tärkeä asiakasviestinnän ja markkinoinnin väline ja ilmaisena kanavana helppo ensimmäinen askel aloittelevalle yritykselle.

Sosiaalisen median profiili ei kuitenkaan voi korvata omia kotisivuja. Tähän on muun muassa seuraavia syitä:

 • Somessa ei pysty luomaan samanlaista brändinmukaista ulkoasu-, rakenne- ja sisältökokonaisuutta kuin omilla kotisivuilla
 • Sometiliä ei pysty hakukoneoptimoimaan verkkosivujen tapaan liiketoiminnan kannalta tärkeille hakutermeille, joilla tavoitat kohderyhmäsi Googlen hakukoneen kautta.
 • Pelkkä someprofiili voi viestiä, että yritys ei ole ammattimainen tai se ei panosta asiakasviestintään
 • Some rajaa ulos ne potentiaaliset asiakkaat, joilla ei ole tiliä kyseisellä alustalla
 • Sometilisi ylin hallinnoija on someyritys, joka voi pahimmassa tapauksessa jopa jäädyttää sivusi vierailijan tekemän aiheettomankin ilmoituksen perusteella.

Pienyrittäjän kotisivut, jotka maksavat itsensä takaisin

Pienyrittäjän kotisivut - hakukoneoptimointi tärkeää

Hakukoneoptimoidut sivut tuovat asiakaskunnan luoksesi

Hakukoneoptimointi on kustannustehokkain tapa varmistaa, että liiketoimintanne kannalta oikeat kohderyhmät löytävät teidät. Pelkästään Suomessa tehdään yli 30 miljoonaa Google-hakua päivittäin ja jopa 90 % ostoprosesseista käynnistyy verkossa.

Hakukoneoptimoitu sisältö tuo automaattisesti jatkuvaa kävijävirtaa sivuillesi – kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Tällöin voit mahdollisesti hellittää maksetusta mainonnasta tai esimerkiksi somemarkkinoinnista.

Toteutamme verkkosivut WordPressillä, joka on jo alustana erittäin hyvin hakukoneita varten optimoitu. WordPressissä on myös huomattavasti muita verkkosivualustoja helpompi huolehtia sisältöjen hakukoneoptimoinnista tehokkaan, maksuttoman työkalun avulla.

Pienyrittäjän kotisivut - tyylikäs ja helppokäyttöinen sivusto

Tyylikäs ja helppokäyttöinen sivusto vakuuttaa kävijän ja herättää luottamuksen

Se, miltä pienyrityksen sivusto näyttää ja miten hyvin se toimii, vaikuttaa mielikuvaan, joka kävijälle yrityksestä syntyy.

Hidas, vanhanaikainen tai kotikutoisen oloinen sivusto, josta on vaikea löytää tietoa, ei vakuuta potentiaalista asiakasta. Edustava ja helppokäyttöinen sivusto sen sijaan lisää luottamusta yritykseen ja helpottaa kävijän sitouttamisessa.

Me Verkkovaraanilla priorisoimme aina käyttäjäystävällisyyden, sivujen selkeän hahmotettavuuden ja miellyttävän ulkoasun. Varmistamme, että kokonaisuus tukee yrityksen identiteettiä. WordPress-sivut ovat myös ylläpitäjälle helppokäyttöiset. Pystyt luomaan ja muokkaamaan sisältöjä helposti itse käyttökoulutuksemme jälkeen.

Pienyrittäjän kotisivut - tuloksia ammattitaitoisesti tehdyillä sivuilla

Oikein suunnitellut etenemispolut ohjaavat kävijän kohti yhteydenottoa tai myyntiä

Jotta kotisivuista voidaan saada kaikki hyöty irti, on tärkeää kannustaa kävijää eteenpäin asiakaspolulla.

Jos verkkosivujesi tavoitteena on saada yhteydenottoja potentiaalisilta asiakkailta, on tärkeää, että yhteydenottaminen on tehty helpoksi. Jos taas esimerkiksi kyseessä on verkkokauppa, tulee ostamisen olla mahdollisimman helppoa maksutapavalikoimaa myöten.

Näin vältetään tilanne, jossa yhteydenotto tai verkko-ostos jää tekemättä, koska siihen ei ole kannustettu, maksaminen ei ole onnistunut mobiililaitteella tai se olisi vaatinut kirjautumista ulkoiseen palveluun.

Pienyrittäjän kotisivut – pyydä tarjous

Olemme erikoistuneet saavutettavien, käyttäjäystävällisten ja yrityksen toimintaa tukevien digipalveluiden suunnitteluun ja toteutukseen. Ketterän toimintamallimme ansiosta pystymme tarjoamaan verkkosivupalveluita ja digimarkkinointia matalalla kynnyksellä ja kilpailukykyiseen hintaan ilman ylimääräisiä kulueriä.

Etenkin pienemmät verkkosivuprojektit toteutamme tarvittaessa hyvinkin nopealla aikataululla ja suoraviivaisesti. Emme kuitenkaan tingi laadusta, vaan varmistamme aina, että sivusto on tyylikäs, teknisesti toimintavarma ja helppokäyttöinen niin kävijälle kuin ylläpitäjälle. Huolehdimme myös, että tarvittavat määritykset kuten evästeasetukset on lisätty Suomen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Ammattitaitoisesti suunniteltu, helppokäyttöinen, aikaa kestävä ja oikein kohdennettu verkkosivusto maksaa itsensä takaisin kasvavan myynnin myötä.

Miksi avaimet käteen -WordPress-sivut vs. “kotisivukone”-palvelu?

 • Räätälöitävyys
  • ei valmiiden teemavaihtoehtojen tai suppeiden sisältöelementtien asettamia rajoitteita sivujen ulkoasulle ja rakenteelle
 • Skaalautuvuus
  • toimintasi kasvaessa myös sivustoa helppo kasvattaa ja lisätä siihen saumattomasti ominaisuuksia kuten verkkokauppa
 • Toimintavarmuus
  • maailmanlaajuinen kehitysyhteisö pitää huolen alustan teknisestä ajantasaisuudesta ja kehityksestä
  • ei riskiä alustan toiminnan lakkaamiselle, joka veisi myös sivuston mennessään
 • Hakukoneoptimointi
  • muita alustoja huomattavasti parempi valmius tekniseen ja sisällölliseen hakukoneoptimointiin
 • Valmis toteutus
  • suunnittelu ja toteutus valmiina asiantuntijalta toiveidesi mukaan

Esimerkkejä pienyrittäjille toteuttamistamme verkkosivuista

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Keskustelen mielelläni veloituksetta tilanteestanne ja annan tarjouksen sivujen toteutuksesta.

  pienyrittäjän kotisivut Verkkovaraanilta - ota yhteyttä
  Jesse Kivialho, toimitusjohtaja jesse.kivialho@verkkovaraani.fi
  puh. 050 46 123 46