Saavutettava verkkopalvelu Salpakeskukselle - Verkkovaraani

Salpakeskukselle uusi helppokäyttöinen ja saavutettava sivusto

Toteutimme Salpakeskukselle uuden saavutettavan verkkosivuston, joka on ylläpitäjälle helppo käyttää ja palvelee kävijää hyvin kaikilla laitteilla ja selaustavoilla.

Salpalinja on Suomenlahdelta Petsamoon ulottuva, 1200 km pitkä linnoitusketju. Linja rakennettiin Suomen itärajan turvaksi talvisodan jälkeen.

Salpalinjaan pääsee tutustumaan Miehikkälän Salpalinja-museossa, Virolahden Bunkkerimuseossa sekä Miehikkälän ja Virolahden Salpapolulla. Ne yhdessä Valtakunnallisen Salpalinjan perinneyhdistyksen kanssa muodostavat Salpakeskuksen.

Saavutettavuus kriteerinä

Salpakeskuksen palveluita koskee laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta. Heidän verkkosivujensa tulee siis olla lain edellyttämällä tavalla saavutettavat.

Verkkovaraani on yksi Suomen johtavista verkkosivujen saavutettavuusasiantuntijoista. Olemme toteuttaneet kymmeniä saavutettavia verkkosivustoja sekä tehneet saavutettavuusauditointeja WCAG:n 2.1-standardin AA-tason kriteerien mukaisesti. Tutustu tarkemmin saavutettavuuspalveluihimme.

Myös Salpakeskuksen projektissa huomioimme saavutettavuuden jo sivujen suunnitteluvaiheessa. Rakennusvaiheessa varmistimme toteutuksen saavutettavuuden ja julkaistuille sivuille tuotimme saavutettavuusselosteen. Lopputuloksena Salpakeskus sai lain edellyttämällä tavalla saavutettavat verkkosivut.

Mitä on saavutettavuus?

Kolme palvelukokonaisuutta saman sivuston alla

Salpakeskus on nimitys kokonaisuudelle, johon kuuluu Miehikkälän kunnan hallinnoima Salpalinja-museo, Virolahden kunnan hallinnoima Bunkkerimuseo sekä Salpalinjaa myötäilevä 50 km:n mittainen Salpapolku. Kullakin näistä kolmesta palvelukokonaisuudesta on omat vastuuhenkilönsä.

Salpakeskus-sivusto kokoaa nämä Salpalinjaan liittyvät palvelut yhteen saman katon alle. Heti etusivulta löytyy linkit kuhunkin palveluun ja palveluiden omat alasivut ovat sivuston yhtenäisen rakenteen mukaiset. Verkkosivukävijän on helppo suunnistaa haluamiinsa Salpalinjan kohteisiin.

Salpakeskus sai tavoitteitaan tukevan sivuston

Projektin lopputuloksena tuotimme Salpakeskukselle seuraavaa:

  • Saavutettavan ja käyttäjäystävällisen WordPress-sivuston:
    • josta kävijän on helppo löytää etsimänsä tiedot kaikilla laitteilla ja selaustavoilla
    • jota Salpakeskuksen toimijoiden on helppo ylläpitää
    • joka tukee Salpakeskuksen tavoitteita tarjoamalla kävijälle saavutettavasti tietoa Salpalinjasta ja sen kohteista ja joka houkuttelee kävijää tutustumaan palveluihin
  • Kaikkien sisältöjen syöttämisen sivustolle
  • Kattavan käyttökoulutuksen sivuston hallinnointiin