Kotisivujen ja extranetin siirto WordPressiin - Suomen Uusiomuovi Oy

Kotisivujen ja extranetin siirto WordPressiin – Suomen Uusiomuovi Oy

Uudistimme Suomen Uusiomuovin kotisivut WordPress-alustalle. Sivujen sisällöt, rakenne ja ulkoasu säilyivät kaikki ennallaan, mutta helpomman ylläpidon ja alustan kehityksen vuoksi sivusto siirrettiin helppokäyttöiseen ja ajassa elävään WordPressiin.

Suomen Uusiomuovi Oy on 36 yrityksen ja järjestön omistama yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yritys. Vuonna 1992 perustetun yrityksen tehtävänä on vastata muovipakkausten osalta yli 2 700 yrityksen tuottajavastuun toteutuksesta.

Suomen Uusiomuovi on Verkkovaraanin vanha asiakas, jolle olemme toteuttaneet myös edellisen sivuston vajaat 10 vuotta sitten.

“Aina yhtä ystävällisesti autatte meitä! Kädenojennuksia ja tunnistamattomien ongelmien/haasteiden ratkaisuja jo ennen kuin asiakkaana tajuan, että tarvitsen apua.”

Lena Jenytin, Suomen Uusiomuovi Oy

Sivujen ja extranetin helppo hallinta WordPressissä

WordPress on maailman suosituin verkkosivualusta. Sen suosio piilee muun muassa seuraavissa ominaisuuksissa:

 • WordPressillä on mahdollista luoda ja räätälöidä sivustoja mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin ja ulkoasuihin
 • WordPress on sisällöntuottajalle helppokäyttöinen ja mutkattomasti toimiva alusta
 • WordPress on toimintavarma ja ajassa elävä. Maailmanlaajuinen kehitysyhteisö pitää huolen alustan teknisestä ajantasaisuudesta ja kehityksestä.

Suomen Uusiomuovin uusi sivusto ja extranet ovat teknisesti modernit. Ne ovat helppokäyttöiset niin kävijälle kuin sivuston ylläpitäjälle.

Ulkoasu ja rakenne ennallaan

Asiakkaan toiveesta projektiin ei kuulunut ulkoasun tai rakenteen uudistamista tai muokkaamista. Säilytimme niin julkisen sivuston kuin extranetin ilmeen ja rakenteen lähes täysin identtisenä entiseen nähden. Vain pieniä muutoksia teimme siellä täällä siihen, että esimerkiksi tekstit erottuvat paremmin.

Pitkälle räätälöitävänä alustana WordPressillä oli mahdollista toteuttaa samanlainen ulkoasu kuin vanhassa alustassa.

Sisältöjen siirto valmiiksi

Osana projektia siirsimme kaikki asiakkaan hyväksymät sisällöt vanhalta sivustolta uuteen sivustoon. Yhteensä loimme siis uusille kotisivuille noin 80 sivua ja 25 artikkelia sekä extranetiin noin 25 sivua sisältöineen ja asetteluineen.

Extranetiin lisäsimme ominaisuuden, jonka avulla asiakkaamme voi hallinnoida helposti sitä, mitkä tiedostot näkyvät millekin kirjautuneelle käyttäjäryhmälle.

Räätälöidyt ominaisuudet, mm. raportointijärjestelmä ja karttasovellus

Olennainen ja tärkeä osa Suomen Uusiomuovin extranetiä on yritykselle täysin räätälöity raportointijärjestelmä. Ominaisuuden avulla extranetiin kirjautuneet voivat luoda kierrätys- ja hyötykäyttöraportteja suoraan sivujen kautta. Luotuja raportteja pääsee tarkastelemaan ja lataamaan extranetistä.

Osana raportointijärjestelmää on myös karttasovelluksen. Karttasovelluksessa näkyvät kaikki Suomen Uusiomuovin terminaalit ja kierrätyspisteet kartalla. Kaikki tämä siirrettiin vanhalta alustalta toimimaan WordPress-järjestelmässä.

Asiakas sai

 • Helppokäyttöiset, responsiiviset ja ajassa elävät WordPress-kotisivut ja extranetin
 • Sisältöjen siirron vanhoilta kotisivuilta ja extranetistä uuteen alustaan
 • Raportointijärjestelmän extranetiin
 • Ominaisuuden, jolla hallinnoida tiedostojen lukuoikeuksia extranetissä
 • Karttasovelluksen sivustolle (terminaalit ja kierrätyspisteet kartalla)
 • Kattavan käyttökoulutuksen uusien WordPress-sivujen hallinnointiin

Kiinnostuitko?

Verkkovaraanilla on yli 10 vuoden kokemus asiakaslähtöisten verkkosivujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Toteutamme niin pienet kuin suuret projektit, jotka räätälöimme toiveidenne mukaisesti, kohdeyleisönne huomioiden.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Keskustelen mielelläni veloituksetta tilanteestanne ja eri vaihtoehdoista kotisivujen toteuttamiselle tai uudistamiselle.

  Jesse Kivialho, toimitusjohtaja jesse.kivialho@verkkovaraani.fi
  puh. 050 46 123 46