Saavutettavat verkkosivut yhdistykselle ICOM Suomi - etusivun aloitusnäkymä

Uudet saavutettavat kotisivut ICOM Suomen komitealle

Suunnittelimme ja toteutimme kotisivujen uudistuksen ICOM Suomen komitea ry:lle. Yhdistyksen uudet sivut ovat lain edellyttämällä tavalla saavutettavat sekä kaikille kävijäryhmille helpot käyttää ja ylläpitää.

ICOM Suomi on kansainvälisen, Unescon alaisen ICOM-museoneuvoston suomalainen komitea. Sen tehtävänä on muun muassa edistää jäsentensä osallistumista kansainvälisen järjestön toimintaan, toteuttaa järjestön strategiaa kansallisella tasolla sekä vaalia ICOMin museoeettisiä sääntöjä.

ICOM Suomi halusi uudistaa vanhat verkkosivunsa ja toteuttaa uusista sivuista lain standardien mukaisesti saavutettavat. Verkkovaraanilla on kokemusta käyttäjäystävällisten ja saavutettavien verkkosivujen toteutuksesta, joten pystyimme tarjoamaan ICOMille heidän tarpeitaan vastaavan, laadukkaan toteutuksen kilpailukykyiseen hintaan.

Mitä saavutettavuus on ja miksi se on tärkeää?

Saavutettavuusasiantuntijoina pystymme huomioimaan WCAG:n saavutettavuuskriteerit jo sivujen suunnittelu- ja toteutusvaiheessa, jolloin aikaa ei mene ylimääräiseen selvitystyöhön tai saavutettavuuspuutteiden korjaamiseen. 

Saavutettavuus on pohjimmiltaan käyttömukavuutta. Sen avulla voidaan varmistaa, että verkkosivustoa ja sen kaikkia toiminnallisuuksia pystyvät käyttämään ja ymmärtämään kaikki kohderyhmät, myös ns. erityisryhmät.

Saavutettavuus parantaa käyttökokemusta ihan jokaisella. Helppo hahmotettavuus, helposti löytyvät tiedot ja looginen rakenne lisäävät selailun mukavuutta kaikilla ja sen myötä edistävät myös organisaatiosta syntyvää positiivista mielikuvaa.

Suunnittelimme ja toteutimme ICOM Suomen komitealle seuraavaa:

  • Uudet kotisivut, niiden rakenteen ja ilmeen, jossa:
    • kokonaisuus on WCAG 2.1 -standardin AA-tason kriteerien mukaisesti saavutettava
    • rakenne tukee yhdistyksen toiminnan kannalta tärkeitä tavoitteita sekä kohderyhmien tarpeita
    • ulkoasu on ICOMin visuaalisen identiteetin mukainen
    • sisältöä on ylläpitäjien helppo päivittää
  • Käyttökoulutuksen, jonka perusteella yhdistys voi helposti itse tuottaa sisältöä sivustolle