YTHS etusivun kuvakaappaus

YTHS:n uusi verkkopalvelu julkaistu

Saavutettava ja helppokäyttöinen verkkopalvelu

Uudistimme asiakkaamme Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) verkkopalvelun. Uusi sivusto on huolella suunniteltu kokonaisuus, jonka takana on asiakkaan kanssa tiiviissä yhteistyössä tehtyä ideointia ja suunnittelua. Suunnitelmien mukaan toteutettu verkkopalvelu on nyt julkaistu.

Uudistuksessa tärkeää oli luoda helposti käytettävä sivusto, joka on saavutettava kaikille kävijöille. Verkkopalvelusta toteutettiin kieliversiot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sivusto testattiin saavutettavuuden osalta ja saavutettavuus on huomioitu niin sisällöllisellä kuin teknisellä tasolla. Uusi verkkopalvelu on muun muassa luettavissa ruudunlukuohjelmilla, sisältö on kuunneltavissa ja tekstikokoa voi tarpeen mukaan muuttaa.

Lähtökohtana käyttäjien näkökulma

YTHS tarjoaa terveydenhuollon palveluita yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille, jotka suorittavat perustutkintoa Suomessa. Säätiön palveluita käyttää noin 125 000 opiskelijaa ja palvelupisteitä YTHS:llä on 12 paikkakunnalla. Vuonna 2021 toiminta laajenee huomattavasti, kun palvelun piiriin tulevat myös ammattikorkeakouluopiskelijat.

Uudistuksen lähtökohta ja tavoite on ollut palvella käyttäjiä entistä paremmin. Tähän on päästy muun muassa selkeillä palvelupoluilla. Tärkeimmät tiedot ja palvelut löytyvät heti etusivulta, josta pääsee esimerkiksi ajanvaraukseen, verkkoasiointiin, palvelupisteiden yhteystietoihin ja terveystietoon. Palveluita kuvaavat ikonit ovat helposti löydettävissä myös muilta sivuilta.

Uudistuneen verkkopalvelun ulkoasu

YTHS:n uuden verkkopalvelun ulkoasu on heidän sini-valkoisen värimaailmansa mukainen. Ilme on selkeä ja raikas. Etusivun nostoalueet tuovat tärkeimmät asiat helposti havaittaviksi ja selkeät linkkipainikkeet ohjaavat eteenpäin.

Värityksiin on kiinnitetty huomiota myös saavutettavuuden kannalta. Riittävät kontrastit ja oikeanlaiset väritykset ovat tärkeitä, jotta palvelu on ymmärrettävissä myös esimerkiksi heikkonäköisille tai värisokeille käyttäjille.

Helposti ylläpidettävä WordPress-sivusto

Uudistuksessa tärkeää oli myös, että verkkopalvelu on ylläpidosta vastuussa oleville helppo käyttää ja päivittää. WordPress on maailman suosituin sisällöntuotantojärjestelmä, joka ei edellytä koodausosaamista. YTHS:n uudistettu verkkopalvelu on toteutettu WordPress-alustalla, jolla sivuston ylläpito ja päivittäminen on vaivatonta.

Verkkovaraani laati ylläpitäjille kattavat oppaat ja koulutti heidät palvelun käyttämiseen. Projektiin kuului säännölliset seurantapalaverit, joilla varmistettiin, että projekti saadaan toteutettua ja testattua suunnitellussa aikataulussa.