Tuholaistorjuntakeskuksen Google Ads -mainonnan kehittäminen sekä hakukoneseuranta

Hakukoneseurantaa ja -optimointia Tuholaistorjuntakeskukselle

Hakukoneoptimointi eli SEO on tärkeä osa verkossa toimivan yrityksen sisällöntuotantoa. Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan lyhykäisyydessään sitä, että verkkosivun sisältö pyritään optimoimaan halutuille termeille niin, että kun termeillä haetaan Googlessa, ilmestyy verkkosivu mahdollisimman korkealle hakutulosissa. Hakukoneseurannassa taas tarkastellaan sitä, miten hyvin verkkosivu menestyy hakutilastoissa erilaisilla hakusanoilla.

Hyvin optimoiduilla sivuilla on merkittävä vaikutus yrityksen näkyvyydelle ja sitä kautta esimerkiksi myynnille. Suomen rajojen sisälläkin tehdään jopa yli 30 miljoonaa Google-hakua päivittäin, joten hakukonenäkyvyyden kasvattaminen on onnistuessaan varsin tehokas ja myös edullinen (vain työtunnit maksavat) tapa kasvattaa liikevaihtoa.

Tuholaistorjuntakeskuksen hakukoneseuranta ja sivujen optimointi

Tuholaistorjuntakeskus on tuholaistorjunnan ammattilainen, joka häätää ei-toivotut vierailijat sekä kodeista että liiketiloista. Yritys tekee tuholaistorjuntaa pääkaupunkiseudulla ja franchising-yrittäjien kautta myös muualla Suomessa.

Tuholaistorjuntakeskuksen toive oli kehittää orgaanista hakukonenäkyvyyttä ja saada näin sivuilleen enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita. Verkkovaraani tekee yritykselle säännöllistä hakukonenäkyvyyden seurantaa ja kehittämistä eli sivuston hakukoneoptimointia. Autamme yritystä vastaavasti myös maksetun näkyvyyden eli Google Ads -mainonnan kehittämisessä.

Hakukoneseurannan toimenpiteet

Tuholaistorjuntakeskuksen verkkosivujen hakukonenäkyvyyttä tarkastelemme tutkimalla sivujen löydettävyyttä eri hakutermeillä. Tavoitteena on saada sijoituksia kolmen parhaan joukossa.

Analyysin avulla saamme selville muun muassa seuraavat seikat:

  • sivujen sijoitukset määritellyillä hakutermeillä (top 300)
  • eri termien hakuvolyymit (google.fi ja google.com)
  • muutokset hakukonesijoituksissa
  • parhaiten sijoittuneet muut sivustot (top 10)

Hakukoneoptimoinnilla saavutetut tulokset

Sen jälkeen kun aloitimme hakukoneseurannan ja -optimoinnin, on Tuholaistorjuntakeskus saanut sivustonsa hakutuloksissa top 10:een 31 avainsanalla ja top 3:een kahdeksalla avainsanalla. Peräti 15 hakutermillä sivut ovat nousseet lähtötilanteen >300 sijoituksesta 15 parhaimman joukkoon. Ensimmäiselle sijalle Googlessa on noussut esimerkiksi sivu rottien torjunnasta (haulla “rottien hävitys”).

Projektin myötä verkkosivukävijöiden määrä on vuodessa yli tuplaantunut (kasvu 1-2/2019 vs. 1-2/2020 160 %). Myös konversioiden eli yhteydenottojen määrä on kasvanut merkittävästi.

Digimarkkinoinnin palvelut Verkkovaraanilta

Me Verkkovaraanilla haluamme auttaa asiakkaita kokonaisvaltaisesti kaikissa verkkoviestinnän osa-alueissa. Tartumme niin pienempiin kuin suuriinkin verkkosivujen uudistusprojekteihin, suunnittelemme yritysilmeet ja autamme asiakasta tehostamaan markkinointiaan niin, että huolella tuotetut sisällöt ja tieto asiakkaan tuotteista tavoittaa toivotut yleisöt mahdollisimman laajasti.

Digimarkkinoinnin palveluihimme kuuluvat hakukoneseuranta ja hakukoneoptimoinnin ohjaus, hakusanamainonnan eli Google Ads -mainonnan kehittäminen, verkkoanalytiikka (Google Analytics) ja uutiskirjepalvelut.